Menu

Prdelacka

Zabíjačková polévka

Jaká polévka může být lepší, než domácí zabijačková prdelačka? Jenže zabijačka často není a pokud bydlíte ve městě, jen těžko se k ní dostanete. I přesto si takovou polévku můžete snadno udělat i vy. Stačí k tomu jelítko, které koupíte v každém řeznictví.

Ingredience:

  • 1 kroupové jelítko
  • 1 cibulka
  • sádlo (popř. olej)
  • 1 a půl lžíce hladké mouky
  • 1/2 litru vody
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky majoránky
  • sůl, pepř

Postup:

Nakrájíme cibuli najemno a osmažíme, nesmíme zapomenout posypat moukou. Až cibulka zpění do růžova, tak k ní přidáme vymačkaný obsah jelítka, promícháme a přidáme vodu. Krátce povaříme a dochutíme solí a kořením  s česnekem. Přidat můžeme ještě rýži či kroupy.

Komentáře