Menu

Inzerce
Ateli_728x90
Aspic Of Egg

Vaječná tlačenka

Láďa Hruška se rozhodl, že vyzkouší recept na svou oblíbenou vaječnou tlačenku. Je to ideální pochoutka především pro období Velikonoc, kdy nevíte, co udělat s vajíčky.

Výsledná tlačenka je nejen výborná chuťově, ale také oslní svým pestrým vzhledem, který můžete umocnit vhodným výběrem formy.

Ingredience:

  • 2 balíčky šunkového salámu
  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • 1 sklenice sterilované zeleniny
  • 1 sklenička malé majolky
  • 1 sáček práškové želatiny na aspiky

Postup:

Sterilovanou zeleninu, šunkový salám a vejce nakrájíme na malé kostičky. Nálev ze zeleniny použijeme jako základ pro želatinu. Do nálevu nasypeme želatinu a necháme 2 hodiny bobtnat. Poté už jen přihřejeme, ale nevaříme.

Do želatiny vmícháme všechny ingredience (včetně majonézy) a důkladně promícháme. Dochutit lze solí a pepřem. Směs dáme do formy (např. bábovkové) a dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice.

Komentáře