skip to Main Content
Menu
Vaječná Tlačenka

Vaječná tlačenka

Láďa Hruška se rozhodl, že vyzkouší recept na svou oblíbenou vaječnou tlačenku. Je to ideální pochoutka především pro období Velikonoc, kdy nevíte, co udělat s vajíčky.

Výsledná tlačenka je nejen výborná chuťově, ale také oslní svým pestrým vzhledem, který můžete umocnit vhodným výběrem formy.

Ingredience:

  • 2 balíčky šunkového salámu
  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • 1 sklenice sterilované zeleniny
  • 1 sklenička malé majolky
  • 1 sáček práškové želatiny na aspiky

Postup:

Sterilovanou zeleninu, šunkový salám a vejce nakrájíme na malé kostičky. Nálev ze zeleniny použijeme jako základ pro želatinu. Do nálevu nasypeme želatinu a necháme 2 hodiny bobtnat. Poté už jen přihřejeme, ale nevaříme.

Do želatiny vmícháme všechny ingredience (včetně majonézy) a důkladně promícháme. Dochutit lze solí a pepřem. Směs dáme do formy (např. bábovkové) a dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice.

Komentáře

Back To Top