Menu

Bacon

Slanino-sýrový koláč

Slaných dezertů není nikdy dost a proto gurmánský experimentátor vyzkoušel i poměrně netradiční koláč, který má jen pár ingrediencí.

Chutná výborně a je zapečený se sýrem a slaninou, tedy oblíbenou kombinací, která zaručuje, že si pochutná i návštěva.

Ingredience:

  • 1 balíček listového těsta
  • 1 balíček krájené slaniny
  • 1 balíček strouhaného sýra
  • 1 vejce

Postup:

Listové těsto vyválíme a poté nakrájíme (můžeme pravítkem) na 8 stejných cípů, tak aby se na každý vešel plátek slaniny na délku. Vyskládáme je na pečící papír tak, aby vznikla hvězda s malým kolem uprostřed.

Rozpůlíme slaninu (podélně) a plátky položíme na cípy. Poté prostředek zasypeme strouhaným sýrem. Cípy přeložíme špičkou doprostřed, potřeme rozšlehaným  vejcem a posypeme (mák, sezam apod.).

Dáme péct do rozehřáté trouby při 180 °C asi 20 minut, prostě do zlatova.

Komentáře