Menu

Pletenec

Skořicový pletenec

Čaj nebo káva je vždy lepší s nějakým zákuskem. A takový skořicový bývá obzvláště dobrý. Pustil se do jeho přípravy i Láďa a recept je opět nadmíru jednoduchý a výtečný. Skořicový pletenec není žádný malý dezert, ale naopak pořádně velký, takže si smlsne celá rodina a ještě za pár kaček.

Ingredience:

  • 4 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 2 žloutky
  • 1/4 kostky másla
  • 2 lžíce cukru
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička soli

Postup:

Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme těsto. Necháme ho hodinu kynout, zatím si můžeme připravit náplň. Tu vytvoříme smícháním 10 lžic cukru, 3 lžiček skořice a půlky másla.

Z vykynutého těsto vytvoříme půl centimetru tlustou placku, kterou natřeme náplní a srolujeme. Poté rozřízneme uprostřed, aby vznikli 2 „hadi“, které propleteme a vytvoříme kruh. Potřeme zbytkem náplně a dáme péct na 180°C asi 20 minut.

Komentáře

Tento recept má 1 komentář

Komentáře uzavřeny