Pivní sýr je tradiční pochoutka, kterou si vychutnáte nejlépe na tmavém chlebu či topinkách. V restauracích za ni ovšem zaplatíte nemalé peníze. Láďa Hruška se proto rozhodl vyzkoušet domácí recept na tuto pochoutku, který bude podstatně levnější.
A pokud jste doposud pivní sýr neměli, tak neváhejte, nejen že je výborný, ale připravit ho je tak snadné, že to musí zvládnout každý.
Ingredience:
- 2 kostky měkkého tvarohu v pozlátku
- 1 hrnek piva
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky kmínu
- špetka pepře
- 1/2 lžičky mleté papriky
Postup:
Tvaroh dáme do mísy, osolíme, přidáme kmín, pepř a papriku. Vše důkladně promícháme a nakonec zalijeme pivem a opět důkladně promícháme.
Sýr vyklopíme do hlubokého talíře a přikryjeme (fólií či pokličkou). Takto necháme zrát 4-5 dnů. Výsledkem by měl být sýr, který bude vrásčitý a narůžovělý. Důkladně promícháme vidličkou a můžeme rovnou konzumovat.
Kmín mletý?
necháme zrát v lednici,nebo v pokojové teplotě ?