Menu

Syr Pivni

Pivní sýr

Pivní sýr je tradiční pochoutka, kterou si vychutnáte nejlépe na tmavém chlebu či topinkách. V restauracích za ni ovšem zaplatíte nemalé peníze. Láďa Hruška se proto rozhodl vyzkoušet domácí recept na tuto pochoutku, který bude podstatně levnější.

A pokud jste doposud pivní sýr neměli, tak neváhejte, nejen že je výborný, ale připravit ho je tak snadné, že to musí zvládnout každý.

Ingredience:

  • 2 kostky měkkého tvarohu v pozlátku
  • 1 hrnek piva
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky kmínu
  • špetka pepře
  • 1/2 lžičky mleté papriky

Postup:

Tvaroh dáme do mísy, osolíme, přidáme kmín, pepř a papriku. Vše důkladně promícháme a nakonec zalijeme pivem a opět důkladně promícháme.

Sýr vyklopíme do hlubokého talíře a přikryjeme (fólií či pokličkou). Takto necháme zrát 4-5 dnů. Výsledkem by měl být sýr, který bude vrásčitý a narůžovělý. Důkladně promícháme vidličkou a můžeme rovnou konzumovat.

Komentáře

Tento recept má 2 komentářů
  1. necháme zrát v lednici,nebo v pokojové teplotě ?

Komentáře uzavřeny