Menu

Inzerce
Ateli_728x90
Stromecek

Pečený vánoční stromeček

Láďa Hruška má recept téměř na vše, takže není zase takovým překvapením, že i na vánoční stromeček. Na tento však ozdoby dávat nebudete, protože nestačí ani vychladnou a již bude pryč, tak je dobrý.

Ingredience:

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 3/4 kostky droždí
  • 4 lžíce cukru
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 žloutky
  • 1/2 hrnku vlažného mléka
  • špetka soli
  • lískooříškový krém

Postup:

Z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru necháme zejít kvásek, který poté přidáme do mísy s moukou, cukrem, žloutky, solí, rozpuštěným máslem a zbytkem vlažného mléka. Důkladně promícháme a vypracujeme těsto, které necháme kynout.

Těsto rozdělíme na 4 díly, každý vyválíme na placku o 2 mm a vytvarujeme do tvaru trojúhelníku. Položíme na pečící papír a potřeme lískooříškovým krémem. Takto vrstvíme všechny placky, poslední nemažeme. Např. pravítkem si lehce vyznačíme kmen a větve tlusté asi 2 cm. Ostrým nožem nařízneme načrtnuté části a pruhy, které mají být větve, otočíme o 180 °, špičku necháme vcelku.

Potřeme bílkem a dáme do předehřáté trouby na 20 minut při 180 °C. Poté ještě potřeme cukrovou vodou a posypeme sezamovými semínky či strouhaným kokosem.

Komentáře