
Paštika s mandlemi
Paštiku už Láďa Hruška zkoušel, ale nyní ukázal ještě další recept na paštiku s mandlemi. Chcete-li tedy mít jistotu, že si na pečivo nemažete žádný chemický koktejl, udělejte si tuto delikatesu sami. Je to snadné a chutná skvostně!
Ingredience:
- 500 g kuřecích jater
- 1 velká cibule
- 1/2 kostky másla
- hrst sekaných mandlí
- sůl, pepř
- 2 dcl červeného vína
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička tymiánu/majoránky
Postup:
Na pánvi osmahneme cibulku na másle, dosklovata. Přidáme nakrájená játra, prolisovaný česnek, tymián/majoránku a restujeme asi 5 minut. Až budou játra pružná, přilijeme víno, které necháme téměř vypařit a odstavíme z plotýnky. Osolíme, opepříme, přidáme kus másla a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Nakonec už jen vmícháme mandle a necháme vychladnout.