skip to Main Content
Menu
Mroží řezy

Mroží řezy

Mroží řezy
Hodnocení

Chutných dezertů není nikdy dost. Divačka Petra proto předvedla, jak se dělají jahodové „mroží“ řezy, které budou chutnat nejenom dětem.

Ingredience:

Korpus

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 5 vajíček
  • 1 kypřící prášek
  • 2 lžíce horké vody
  • 100 ml oleje

Jahodová náplň

  • 750 g jahod
  • 2 jahodové pudinky
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 kostka másla

Čokoládová poleva

  • 2 tabulky čokolády (dle chuti)

Postup:

Nejdříve připravíme korpus. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky našleháme s cukrem, horkou vodou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem, a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.

Mezitím rozmixujeme jahody a svaříme s pudinky (neředíme). Po vychladnutí zašleháme máslo s cukrem. Mažeme na vychladlý korpus.

Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Přidáme sádlo pro lesk. Hotovou polevou potřeme jahodovou náplň.

Komentáře

Přehled: Recepty z Vychytávek Ládi Hrušky 28. 5. 2017
Back To Top