Menu

Strawberry Flavored Layer Cake

Mroží řezy

Chutných dezertů není nikdy dost. Divačka Petra proto předvedla, jak se dělají jahodové „mroží“ řezy, které budou chutnat nejenom dětem.

Ingredience:

Korpus

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 5 vajíček
  • 1 kypřící prášek
  • 2 lžíce horké vody
  • 100 ml oleje

Jahodová náplň

  • 750 g jahod
  • 2 jahodové pudinky
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 kostka másla

Čokoládová poleva

  • 2 tabulky čokolády (dle chuti)

Postup:

Nejdříve připravíme korpus. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky našleháme s cukrem, horkou vodou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem, a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.

Mezitím rozmixujeme jahody a svaříme s pudinky (neředíme). Po vychladnutí zašleháme máslo s cukrem. Mažeme na vychladlý korpus.

Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Přidáme sádlo pro lesk. Hotovou polevou potřeme jahodovou náplň.

Komentáře

Přehled: Recepty z Vychytávek Ládi Hrušky 28. 5. 2017