skip to Main Content
Menu
Karamelové Větrníky

Karamelové větrníky

Větrníky jsou tradičním záskuskem, kterého si dopřáváme spíše vyjímečně. Láďa Hruška však našel recept, podle kterého si můžete karamelové větrníky udělat třeba o víkendu ke kávě.

Bezpochyby budou velkým lákadlem především pro děti. Výhodou je, že levně si můžete udělat celý plech této dobroty.

Ingredience:

Těsto

  • 1 kostka másla
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 8 vajec
  • 3 hrnky vody

První náplň

  • 3 hrnky mléka
  • 2 sáčky karamelového pudinku
  • 1 kostka másla
  • 2 lžíce cukru moučka

Druhá náplň

  • 1 kelímek šlehačky
  • 1 ztužovač šlehačky

Poleva

  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 kelímek šlehačky

Postup:

Začínáme přípravou těsta rozehřátím vody s máslem a solí. Poté přisypeme mouku a vaříme na mírném ohni, nutno míchat, dokud těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout a poté přidáme  (po jednom) vyšlehaná vejce.

Těsto rozdělíme na 2 části a dáme na plechy. Pečeme při teplotě 200 °C a to 30-40 minut.

Karamelové pudinky uvaříme a necháme vychladnout. Poté vyšleháme moučkový cukr a máslo, opatrně vmícháme do pudinku. V jiné nádobě si vyšleháme šlehačku se ztužovačem.

Polevu vytvoříme v hrnci, kde necháme zkaramelizovat cukr a poté přidáme šlehačku z kelímku a ohříváme, dokud se nespojí.

Jeden korpus potřeme náplněmi (karamelovou a šlehačkou se ztužovačem). Poté přiklopíme druhým, který polijeme teplou polevou. Nakonec dáme vychladit do lednice.

Komentáře

Back To Top