Menu

German Schnitzel

Jogurtové řízečky

Kuřecí řízky máme rádi všichni, ale nejsou příliš zdravé. Jste-li tedy přejedení klasickými řízky, vyzkoušejte vychytaný recept Ládi Hrušky na jogurtové řízečky.

Kromě jemné chuti, můžete vyzkoušet i kukuřičné lupínky jako obal. Navíc se řízečky nesmaží, ale pečou v troubě.

Ingredience:

  • 6 kuřecích řízků
  • bílý jogurt
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • sůl
  • strouhanka
  • kukuřičné lupínky

Postup:

Marinádu připravíme smícháním bílého jogurtu s vejcem, česnekem (přes lis), sole a bylinek (není nutné).

Naklepané řízky dáme do marinády alespoň na 2 hodiny. Poté obalíme v rozdrcených kukuřičních lupíncích či strouhance. Dáme na plech s pečícím papírem, zakápneme olejem a pečeme v rozehřáté troubě na 230 °C přibližně 30 minut. Každých 10 minut je potřeba řízečky otočit.

Komentáře

Tento recept má 1 komentář
  1. Naše Hruštičko, Vaše recepty jsou úžasné.Nechápu lidi co proti Vám mají. Recepty jsou rozhodně levnější

    a rozhodně zdravější než kupované. Kdo má zájem tak si může cokoliv udělat a nemusí Vás hned kritizovat.

    Já Vás ráda poslouchám a když nestihnu recept napsat tak stačí internet. Děkuji Vám, že jste se nenechal

    odradit těmi rádoby šéf kuchaři.

Komentáře uzavřeny