Mléčné řezy
Mléčné řezy jsou pochoutkou, kvůli které děti dokáží v obchodě udělat pořádný humbuk, ale oblíbené…
Po domácích piškotech přichází, v sezóně sklizně jablek, gurmánský experimentátor Láďa Hruška s receptem na jednoduchý nepečený dort. Je osvěžující a jistě přijde vhod při každé příležitosti, kdy máte chuť na něco sladkého.
Ingredience:
Postup:
Jablka omyjeme, oloupáme a nastrouháme nahrubo. Vložíme do hrnce a podlijeme 200 ml vody, přidáme půl lžičky skořice a podusíme 5 minut.
V míse mezitím smícháme pudink, hrnek vody ačtyři lžíce cukru. Směs nalijeme do hrnce k jablkům a vaříme do zhoustnutí.
Připravíme si mísu vyskládanou piškoty a nalijeme část směsi. Poté opět položíme vrstvu piškot a takto několikrát opakujeme. Připravený dort dáme vychladit do lednice a poté vyklopíme.