Menu

Velehory

Jablečné velehory

Zákusky s ovocem jsou oblíbenou svačinou a odpoledním dezertem většiny z nás. Láďa Hruška našel recept na tradiční zapečená jablka a nazval jej „Tátovy velehory“.

Recept je nadmíru jednoduchý, ale během chvíle vytvoříte plech plný sladkého pokušení.

Ingredience:

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 kostka másla
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky zakysané smetany
  • 10 jablek
  • skořivový cukr

Postup:

Omyjeme jablka, odstraníme jadřince a překrojíme na půl. Poloviny jablek dáme na plech s pečícím papírem a dáme na 15 minut péct do trouby předehřáté na 160 °C. Necháme vychladnout na pelchu.

Z ostatních surovin vypracujeme hladké těsto, které si rozdělíme na poloviny. Obě poloviny rozválíme do tenkých plátů.
Jeden plát dáme na plech s pečícím papírem a navrch pokládáme pečená jablka, pocukrujeme a posypeme skořicí (podle chuti) a nakonec přiklopíme dalším plátem těsta. Zkontrolujeme, že se nikde nyvtvořily bubliny.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 40 minut. Poté už stačí pouze pocukrovat.

 

Komentáře

Tento recept má 1 komentář
  1. Dobrý deň.

    Vaše recepty sú skvelé,Už som ich aj mnoho vyskúšala a dala som recepty aj mojim
    kolegom.Dnes som robila jablkové veľhory a vypadá to tak,že budem robiť ešte
    raz,pretože sa už stačili zjesť.Teším sa na nové recepty,ktoré rada vyskúšam.

Komentáře uzavřeny