Menu

Livanecky

Jablečné lívanečky

Lívance jsou osvědčenou pochoutkou, kterou uděláte radost nejen dětem. A pokud máte jěště nějaká zbylá jablka, tak vám přijde vhod nový recept gurmánského experimentátora Ládi Hrušky, který lívanečky vylepšil.

Ingredience:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek nahrubo nastrouhaných jablek
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Poleva

  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vanilkový cukr

Postup:

Všechny ingredience smícháme a v míse z nich mícháním vytvoříme hmotu, kterou už jen smažíme na pánvičce či lávanečníku.

Hotové lívance můžeme pocukrovat, nebo si jako Láďa připravit polevu. Stačí smíchat kelímek zakysané smetany s vanilkovým cukrem.

 

Komentáře

Tento recept má 2 komentářů
  1. Mám to vyzkoušené, jsou výborné jak se zakysanou smetanou a nebo jenom potřít zavařeninou. Dělám to dost často. Díky Láďo

Komentáře uzavřeny