Menu

Inzerce
Ateli_728x90
Bochnik Chleba

Hruškův celozrnný pivní chléb

Domácí pečivo je stále populárnější a proto se i Láďa Hruška po vánoční pauze svého pořadu Vychytávky Ládi Hrušky, pustil do dalšího pivního chleba, který sám „vychytal“ k dokonalosti.

Ani tentokrát se nejedná o nic složitého. Celozrnný pivní chléb navíc kyne pouze půl hodiny! Na nadýchaném krajíci si tak můžete pochutnat během chvíle.

Ingredience:

  • 3 hrnky jemně mleté celozrnné pšeničné mouky
    (možno nahradit hladkou moukou)
  • 1 a 1/2 hrnku piva
  • 1 lžička octa
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička tymiánu
  • půl kostky droždí
  • volitelně podle chuti: nasekaný česnek,cibulka, olivy, škvarky

Postup:

Mouku dáme do hnětací mísy. Do důlku dáme vlažné pivo, droždí a přidáme zbytek surovin. Vypracujeme nelepivé těsto, které dáme kynout na teplé místo asi 30 minut. Pečeme v zapékací misce/pekáči s poklicí. Na 200 °C na 40 minut, poté sundáme poklici a dopékáme 15 minut.

NEPOTÍRAT, NEVYMAZÁVAT!

Komentáře