skip to Main Content
Menu
Babiččiny Makové Buchty

Babiččiny makové buchty

Hledáte recept na pravé makové buchty, které dělávaly babičky? Láďa takový našel. Věřte, že jiné buchty si ke kávě již nebudete chtít dělat.

Ingredience:

  • ½ kg polohrubé mouky
  • 100 g cukru
  • Půlka kostky droždí
  • Tuk na pečení (třetina kostky)
  • Ztužený pokrmový tuk
  • Půl pytlíčku prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 250 ml mléka (i na náplň)
  • 1 vejce

Postup:

Nejdříve si uděláme kvásek (4 lžičky mléka, lžička cukru na 10 sekund do mikrovlnky a poté nadrobíme droždí). Zároveň si necháme rozpouštět tuk na pečení.

Až je kvásek připravený, dáme ingredience (mléko, vejce, kvásek, mouka, cukr, sůl, tuk, prášek do pečiva) do mixéru/mísy a vytvoříme těsto. Necháme vykynout.

Náplň vytvoříme povařením máku v mléku, až začne houstnout, tak přidáme cukr, lžíci medu, lžičku másla.

Rozpuštěný pokrmový tuk dáme do pekáče, aby se v něm lehce „vykoupaly“. Vytvořené buchty tukem ještě potřeme a dáme péct na 200 °C asi 30 minut, dozlatova.

Komentáře

Přehled: Recepty z Vychytávek Ládi Hrušky 4. 6. 2017
Back To Top