Beránek neodmyslitelně patří k velikonočnímu pečivu. Láďa Hruška se opět rozhodl pojmout tuto tradiční dobrotu zcela originálně.
Oproti normálnímu beránkovi se tento liší nejen cenou, ale především pudinkovým práškem, který přidáme do těsta. A můžete si být jisti, že tenhle beránek se na stole dlouho neohřeje.
Ingredience:
- 3 vejce
- 3/4 hrnku polohrubé mouky
- 1 vrchovatý hrnek moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžic oleje
- 5 lžic horké vody
- 1 lžička prášku do pečiva
- kůra z 1 citronu
- špetka soli
Postup:
Tři žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a horkou vodu. Vyšleháme do pěny a přidáme mouku, prášek do pečiva, pudinkový prášek a citrónovou kůru.
Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do připraveného těsta. Důkladně promícháme, aby bylo těsto bez hrudek.
Vymažeme formu tukem, vysypeme moukou a vlijeme do ní těsto. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 40 minut.