Menu

640px Velikonoční Beránek

Velikonoční beránek s pudinkem

Beránek neodmyslitelně patří k velikonočnímu pečivu. Láďa Hruška se opět rozhodl pojmout tuto tradiční dobrotu zcela originálně.

Oproti normálnímu beránkovi se tento liší nejen cenou, ale především pudinkovým práškem, který přidáme do těsta. A můžete si být jisti, že tenhle beránek se na stole dlouho neohřeje.

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1 vrchovatý hrnek moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 lžic oleje
  • 5 lžic horké vody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • kůra z 1 citronu
  • špetka soli

Postup:

Tři žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a horkou vodu. Vyšleháme do pěny a přidáme mouku, prášek do pečiva, pudinkový prášek a citrónovou kůru.

Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do připraveného těsta. Důkladně promícháme, aby bylo těsto bez hrudek.

Vymažeme formu tukem, vysypeme moukou a vlijeme do ní těsto. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 40 minut.

Komentáře