Menu

Inzerce
Ateli_728x90
640px Mazanec

Tvarohový mazanec

Láďa Hruška vyzkoušel velikonoční recept na staročeský mazanec. Ingredience budou trochu netradiční, protože bude tvarohový.

Opět se jedná o jednoduchý a rychlý recept. Není třeba čekat na kynutí těsta. A můžete si být jistí, že snědený bude ještě za tepla.

Ingredience:

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 kostka měkkého tvarohu
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 kostky tuku na pečení nebo másla
  • 1 vejce na pomazání a 1 vejce do těsta
  • 1 citrón
  • 2 lžičky rumu
  • hrnek hrozinek a mandlí
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku cukru

Postup:

Změklé máslo/tuk smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Směs vyšleháme a přidáme vajíčko, tvaroh, kůru a šťávu z jednoho citrónu. Přilijeme rum, důkladně promícháme a přisypeme mouku, sůl a prášek do pečiva. Promícháme a vypracujeme těsto.  Nakonec vpracujeme hrozinky.

Vytvarujeme mazanec, potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme 50 minut.

Komentáře