Menu

Tlacenka

Smažená tlačenka

Láďa Hruška se opět vrhnul na vaření a tentokrát kouzlil s obyčejnou tlačenkou. A nebudete věřit, co vytvořil.

Jedná se o rychlou a levnou specialitku, kterou si snadno spletete s řízkem či karbanátkem.

Ingredience:

  • 4 centimetrové plátky tlačenky
  • 2 vejce
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 hrnek oleje na smažení

Postup:

Vychlazenou tlačenku nakrájíme na plátky a obalíme v trojobalu. Aby tlačenka nevytekla, je potřeba jí obalit ještě jednou ve vajíčku a strouhance. Obalenou tlačenku dáme do rozpáleného oleje a zprudka osmažíme dozlatova.

Komentáře

Tento recept má 3 komentářů
  1. Zkoušel jsem,,ale bylo to hnusný.Pod trojobalem se vše rozpustilo a tak z toho byl obalený kus tuku.Zkoušel jsem od pana Hrušky hodně, vše mos dobré, ale toto nedoporučuji.Možná by to chtělo tlačenku za 150,-Kč/kg

  2. Tlačenku nahřát na pánvi, povolí a na talíři nazdobit kopečkem křenu.

  3. také jse to zkoušel je to hnus, prostě blivajs, ani po nahřátí tlačenky, jak píše mladka..

Komentáře uzavřeny