Menu

Red 88269 640

Rajská omáčka

Rajská omáčka patří k těm nejoblíbenějším, ale její příprava není nic rychlého. Láďa ovšem dostal recept na extra rychlou rajskou.

Trik spočívá v tom, že použil netradiční rajčatový džus. Ideální recept na snadnou omáčku k těstovinám.

Ingredience:

  • 1 litr rajčatového džusu/šťávy
  • 1 cibule
  • kousek másla
  • 6 lžiček cukru
  • 5 kuliček Nového koření
  • 4 bobkové listy
  • špetka skořice
  • 2 zeleninové bujóny
  • 1 lžíce mouky
  • balíček těstovin

Postup:

Do hrnce dáme kousek másla a nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a poté přidáme cukr, Nové koření, bobkové lisry a zaprášíme trochou skořice. V hrnci necháme přibližně 2 minuty zkaramelizovat a přidáme zeleninové bujóny.

Do směsi přilijeme rajčatovou šťávu a přivedeme k varu. Poté zahustíme jíškou (rozmíchaná mouka s vodou) a vaříme ještě 5 minut. Přecedíme a můžeme servírovat např. na těstoviny.

Komentáře

Tento recept má 5 komentářů
  1. Výborná omáčka, všichni jsme se olizovali. A to manžel normálně rajskou nejí 🙂

  2. No paráda,právě jsem dovařil a za 1/2 hodiny…chuťově fakt dobrá ! Pane Hruška,mohu Vás požádat o vstup „jako čestný host“ do naši skupiny jedlíků VAŘÍME A BAŠTÍME … 🙂

  3. Výborné, nahradili jsme rajčatovou šťávu běžným protlakem a výborné 🙂 Chutnalo všem 😀

Komentáře uzavřeny