Menu

Inzerce
Ateli_728x90
Cake 371705 640

Pivní čokoládový dort

Láďa Hruška se vypravil na pivní festival a rozhodl se, že vyzkouší upéct čokoládový pivní dort.

I když to zní, že pivní dort musí být hořký, není to zdaleka pravda. Mnohem překvapivější je však fakt, že na tento dort nepotřebujeme žádnou formu, upečeme ho pohodlně v hrnci.

Ingredience:

Těsto

  • 1  hrnek černého piva – min. 18°
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky hnědého cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 3/4 hrnku kakaa
  • 3 menší vejce
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 kostka másla

Poleva

  • 2 tabulky čokolády na vaření
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 lžíce másla

Postup:

Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a špetku soli. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme kakao a zalijeme pivem. Vejce se smetanou vyšleháme a smícháme s kakaovou směsí. Vše důkladně promícháme a přidáme k mouce. Vypracujeme těsto, které vylijeme do připraveného hrnce a pečeme přibližně 1 hodinu a 15 minut, při 170 °C.

Polevu vytvoříme svařením smetany, kterou odstavíme a vmícháme do ní máslo a nalámanou čokoládu. Necháme rozpustit a mícháme, dokud nebude směs hladká. Necháme vychladnout a vychladlý korpus potřeme polevou.

Komentáře

Tento recept má 2 komentářů
    1. Nevim kde shanite. Ale Žatecke pivo STRONG, je 18° 100%

Komentáře uzavřeny