skip to Main Content
Menu
Pečené želvičky

Pečené želvičky

Pečené želvičky
Hodnocení

Nový recept Ladislava Hrušky potěší především děti, ale možná trochu potrápí rodiče, protože jeho příprava nemusí být úplně nejsnadnější. I tak je to ovšem fantastický recept, který nejen skvěle chutná, ale především i dobře vypadá.

Zní to možná nevábně, ale nejedná se samozřejmě o klasické želvy, ale o ty uplácané z mletého masa. Stejně jako lze dělat z jídla medvídky, smajlíky apod., tak lze udělat i efektní želvičky.

Ingredience:

  • mleté maso
  • vejce
  • slanina
  • párky
  • koření
  • hořčice
  • česnek
  • strouhanka

Postup:

Po vnitřek použijeme mleté maso, stejně jako pro karbanátky. Smícháme ho s vejcem, prolisovanými stroužky česneku, hořčicí, solí, pepřem a majoránkou. Důkladně promícháme a vytvarujeme bochánky jako „těla želviček“.

„Krunýře“ vytvoříme ze tří širokých plátků slaniny. Ty uprostřed podélně rozkrojíme na tenčí plátky a pět vezmeme tři z těchto plátků. Položíme podélně vedle sebe a mezi ně v kolmém směru vpleteme další tři plátky. Měl by vzniknout protkaný plát. Vytvoříme na každý bochánek jeden plát.

Bochánky dáme na plech s pečícím papírem a navrch položíme plát slaniny. Konce nožem zastrčíme pod bochánek. Poté vezmeme párky a nakrájíme na třetiny. Použijeme je jako „nožičky“ a „hlavičky“. Podle toho nakrojíme konce párků. Opatrně zasuneme do mletého masa.

Překryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Po 30 minutách sundáme alobal a necháme 15 minut dopéct, aby byla kůrka zlatavá.

Komentáře

Back To Top