skip to Main Content
Menu
Ořechový Celozrnný Chléb Pro Michala Davida

Ořechový celozrnný chléb pro Michala Davida

Ořechový celozrnný chléb pro Michala Davida
Hodnocení

Vaření Ládi Hrušky je natolik populární, že kromě Televizních novin bude mít nově i pravidelnou rubriku, nazvanou VIP recept, v bulvárním pořadu Prásk.

Prvním receptem, který ukázal byl celozrnný ořechový chléb, na kterém si pochutnal samotný Michal David. I přesto, že je to zcela exkluzivně chutnající chléb, tak cena je víc než lidová.

Ingredience:

  • 3 hrnky žitné celozrnné mouky
  • 3 hrnky pšeničné hladké mouky
  • 4 lžičky soli
  • 4 lžičky chlebového koření (popř. drcený kmín)
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukru
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 1 půllitrový hrnek vlažné vody

Poznámka: Množství je pro dva bochníky.

Postup:

Do hrníčku nalijeme přibližně decilitr vlažné vody, do ní rozdrobíme droždí a jednu lžičku cukru. Zamícháme a necháme několik minut pracovat.

Do mísy nasypeme oba druhy mouky, přisypeme sůl a koření (pokud nemáme, dáme nadrcený kmín). K tomu přidáme hotový kvásek a zalijeme hrnkem vody. Vše promícháme a nakonec vypracujeme ručně, aby se těsto nelepilo. Uplácaný bochník necháme v míse a pod utěrkou kynout 45 minut.

Vykynuté těsto vyklopíme a rozmáčkneme na placku. Na těsto nasypeme nalámané ořechy a poté je do těsta zapracujeme. Bochánek rozdělíme na půl a obě půlky dáme opět na 45 minut kynout.

Vykynuté bochníky dáme na plech a případně mokrým nožem pro ozdobu nařízneme. Vložíme do rozehřáte trouby na 220 °C, po 5 minutách chleby potřeme vodou a teplotu snížíme na 175 °C, pečeme přibližně 1 hodinu do zlatova.

Komentáře

Back To Top