skip to Main Content
Menu
Opilé Kuře

Opilé kuře

Opilé kuře
Hodnocení

Recept na opilé kuře sice nevymyslel Láďa Hruška, ale mnoha lidem tento starý recept připomněl.

Pokud máte rádi kuře a pivo, pak pro vás bude opilé kuře oblíbeným jídlem. Není sice dietní, ale rozhodně výborně chutná!

Ingredience:

  • 1 celé kuře (cca 1,5 kg)
  • 1 plechovka piva

Marináda

  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce vinného octa
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička chilli v prášku
  • 1 lžíce červené chilli omáčky
  • sůl

Postup:

Vezmeme celé kuře a vyndáme zbytek vnitřku. Omyjeme ho, osolíme a připravíme, jak jsme zvyklí na grilování. Vložíme kuře do marinády (podle receptu nebo své oblíbené) a necháme marinovat přibližně hodinu.

Poté vezmeme plechovku piva a 1 dcl odlijeme (nebo i upijeme). Na vršek plechovky uděláme ještě dva otvory. Plechovku pak položíme na plech s pečícím papírem a kuře na ní usadíme.

Plech s kuřetem vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 35 minut.

Komentáře

Back To Top