Menu

308px Údený Korbáčik (Slovakia)

Korbáčiky

Pravé korbáčiky se vyrábí z kravského mléka se syřidlem, ale to je náročný recept. Podobně se však vyrábí sýr mozzarella, takže oblíbené korbačiky si můžete vyrobit sami doma.

Láďa Hruška docílil téměř stejné chuti, ale za mnohem menší peníze. Domácích korbáčiků si vyrobíte několikanásobně více, než za stejné peníze koupíte v obchodě.

Ingredience:

  • balení mozzarelly
  • dva hrnce s vodou
  • hrubozrnou mořskou sůl

Postup:

Vodu hodně osolíme (přibližně 4 lžičky) a do horké vody vkládáme mozzarellu nakrájenou na menší kousky. Vzniknout by měla táhnoucí se hmota. Až se sýr začne lepit na lžičku, je ideální čas k výrobě.

Kousek horkého sýra nabereme na lžíci a vytvoříme kuličku. Prsty vytaháme „provázky“, které ihned chladíme ve studené a osolené vodě. Korbáčiky vytáhneme, necháme okapat.

Tip: Pokud by ze sýra již nešlo vytahovat, stačí opět na chvíli vrátit do horké vody.

Komentáře