Menu

Strawberry 273908 640

Jogurtový koláč s jahodami

Jahody se už prodávají na každém rohu a je tedy nejvyšší čas si ukázat recepty, ve kterých tuto chutnou surovinu uplatníme.

Tentokrát Inspektor Ladislav Hruška ukázal na ingredience bohatý recept, který vás ovšem rozhodně nezklame. Je to letní pochoutka, kterou si vychutnáte i v pořádně parné odpoledne.

Ingredience:

  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku cukru krystal
  • 3/4 hrnku oleje
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • sezónní ovoce

Drobenka

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce polohrubé mouky

Postup:

Všechny ingredience kromě ovoce dáme do mísy a vypracujeme těsto. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe na něj nakrájené ovoce.

Drobenku si připravíme ručne, dokud se ingredience dobře nepromíchají. Pokud se příliš lepí, přidáme mouku. Na vylepšení chuti je možné přidat kokos a skořici. Hotovou drobenku nasypeme na koláč.

Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 25 minut do růžova.

Komentáře

Tento recept má 2 komentářů
  1. Je super,dělám často hrnkovku,místo jogurtu jsem dala kysanou smetanu. 🙂

  2. už jsem jednou vyzkoušela moc dobré a budu péct znovu.

Komentáře uzavřeny