skip to Main Content
Menu
Francouzská Bageta

Francouzská bageta

Francouzská bageta
Hodnocení

Láďa Hruška, coby gurmánský experimentátor, se rozhodl si „posvítit“ na bagety. Konkrétně ty francouzské, které považujeme za něco luxusního a rozhodně je nebereme jako každodenní záležitost, jako například ve Francii.

A povedlo se mu ukázat recept na lahodnou francouzskou bagetu, kterou zvládne každý a ještě za mnohem nižší cenu, než za jakou se prodává v obchodech.

Ingredience:

  • 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 sáček instantního droždí
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 1 lžička soli

Postup:

Všechny ingredience smícháme v míse a vypracujeme z nich těsto, které necháme přibližně hodinu kynout. Poté ho rozdělíme na dvě stejné části a na pomoučeném válu z nich vytvarujeme bagety.

Připravené bagety necháme ještě 3é minut kynout pod utěrkou. Na několika místech uděláme hlubší zářezy, tak jak to známe u kupovaných.

Dáme je péct do trouby vyhřáté na 230 °C s trochou vody (např. v zapékací míse), tak aby vznikala pára, kterou nenecháváme uniknout. Pečeme do zlatova přibližně 20 minut.

Komentáře

Back To Top