Menu

Baguette

Francouzská bageta

Láďa Hruška, coby gurmánský experimentátor, se rozhodl si „posvítit“ na bagety. Konkrétně ty francouzské, které považujeme za něco luxusního a rozhodně je nebereme jako každodenní záležitost, jako například ve Francii.

A povedlo se mu ukázat recept na lahodnou francouzskou bagetu, kterou zvládne každý a ještě za mnohem nižší cenu, než za jakou se prodává v obchodech.

Ingredience:

  • 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 sáček instantního droždí
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 1 lžička soli

Postup:

Všechny ingredience smícháme v míse a vypracujeme z nich těsto, které necháme přibližně hodinu kynout. Poté ho rozdělíme na dvě stejné části a na pomoučeném válu z nich vytvarujeme bagety.

Připravené bagety necháme ještě 3é minut kynout pod utěrkou. Na několika místech uděláme hlubší zářezy, tak jak to známe u kupovaných.

Dáme je péct do trouby vyhřáté na 230 °C s trochou vody (např. v zapékací míse), tak aby vznikala pára, kterou nenecháváme uniknout. Pečeme do zlatova přibližně 20 minut.

Komentáře