skip to Main Content
Menu
Domácí Chleba

Domácí chleba

Domácí chléb peče stále více lidí, dokonce si pořizují drahé pekárny. Udělat si svůj vlastní křupavý bochník chleba však není vůbec složité a drahé.

Podle receptu od Ládi Hrušky zvládne domácí chléb snad každý. Už se tedy nemusíte bát, že si koupíte tvrdý chléb a ještě za draho.

Ingredience:

  • 3 hrnky hladké mouky (6 Kč)
  • 1,5 hrnku vody
  • 1/2 lžičky sušeného droždí (4 Kč)
  • 1,5 lžičky soli (1 Kč)
  • drcený kmín (1 Kč)

Postup:

Sůl, mouku a droždí smícháme v míse. Poté přidáme vodu a opět promícháme. Mísu poté přikryjeme fólií a necháme kynout 12-18 hodin.

Vykynuté těsto vyndáme na pomoučenou desku a několikrát přeložíme přes sebe, posypeme moukou a necháme chvíli odpočívat.

Těsto vytvarujeme do bochníku a necháme hodinu kynout. Mezitím rozpěčeme troubu na 200 °C a dáme do ní rozpálit litinový hrnec.

Bochník dáme do rozpáleného hrnce a přikryjeme poklicí. Pečeme 30 minut, poté sundáme poklici a dopékáme dalších 20 minut.

Komentáře

Tento recept má 1 komentář
  1. tenhle chléb sem nezkoušela ale mam recept ns jiny 🙂 a dobry je taky 🙂
    4 a půl hrnka hladke mouky
    1 lžičku soli
    1 cukru na kvasnice
    7g suš.droždí
    1 a třistvrtě hrnka vlažné vody
    1lžička kmínu
    vše pořadně smýcháme a nechame kynout 8hodin
    potom vyklopíme na pomoučeny stul a udelame bochanek potom nechame chvilicku odpočnout a dame do zaviracího pekace
    troubu pozpalíme na 230 a vložime do pekače a zavřeme vikem na 30 minut
    potom viko odklopíme na 10minut a nechame dodelat
    pote chleba vyndame a nechame vychlanout pod uterkou luxus nam moc chutna 🙂
    připrava kromě kynuti par minut 🙂

Komentáře uzavřeny

Back To Top