Menu

Bread 74216 640

Domácí chleba

Domácí chléb peče stále více lidí, dokonce si pořizují drahé pekárny. Udělat si svůj vlastní křupavý bochník chleba však není vůbec složité a drahé.

Podle receptu od Ládi Hrušky zvládne domácí chléb snad každý. Už se tedy nemusíte bát, že si koupíte tvrdý chléb a ještě za draho.

Ingredience:

  • 3 hrnky hladké mouky (6 Kč)
  • 1,5 hrnku vody
  • 1/2 lžičky sušeného droždí (4 Kč)
  • 1,5 lžičky soli (1 Kč)
  • drcený kmín (1 Kč)

Postup:

Sůl, mouku a droždí smícháme v míse. Poté přidáme vodu a opět promícháme. Mísu poté přikryjeme fólií a necháme kynout 12-18 hodin.

Vykynuté těsto vyndáme na pomoučenou desku a několikrát přeložíme přes sebe, posypeme moukou a necháme chvíli odpočívat.

Těsto vytvarujeme do bochníku a necháme hodinu kynout. Mezitím rozpěčeme troubu na 200 °C a dáme do ní rozpálit litinový hrnec.

Bochník dáme do rozpáleného hrnce a přikryjeme poklicí. Pečeme 30 minut, poté sundáme poklici a dopékáme dalších 20 minut.

Komentáře

Tento recept má 1 komentář
  1. tenhle chléb sem nezkoušela ale mam recept ns jiny 🙂 a dobry je taky 🙂
    4 a půl hrnka hladke mouky
    1 lžičku soli
    1 cukru na kvasnice
    7g suš.droždí
    1 a třistvrtě hrnka vlažné vody
    1lžička kmínu
    vše pořadně smýcháme a nechame kynout 8hodin
    potom vyklopíme na pomoučeny stul a udelame bochanek potom nechame chvilicku odpočnout a dame do zaviracího pekace
    troubu pozpalíme na 230 a vložime do pekače a zavřeme vikem na 30 minut
    potom viko odklopíme na 10minut a nechame dodelat
    pote chleba vyndame a nechame vychlanout pod uterkou luxus nam moc chutna 🙂
    připrava kromě kynuti par minut 🙂

Komentáře uzavřeny