skip to Main Content
Menu
Domácí Bylinkové Máslo

Domácí bylinkové máslo

Domácí bylinkové máslo
Hodnocení

Máslo je základem do kuchyně. Mažeme ho na rohlíky, chleba apod. jenže jeho cena je stále vyšší a sehnat chutné bylinkové máslo nemusí být vůbec nic snadného.

Velmi jednoduchý recept na výrobu domácího bylinkového másla však našel i Ladislav Hruška. Potřebujete jen minimum surovin a postup zvládne jako vždy každý. A věřte, že poté co ochutnáte, už si žádné nebudete kupovat.

Ingredience:

  • 2 kelímky smetany ke šlehání 33%
  • sůl, česnek, bylinky – kopr, bazalka…

Postup:

Do vyšší nádoby nalijeme smetanu a vyšleháme cca. 4 minuty. Vyklopíme na cedník a oddělíme syrovátku. Oddělené máslo proléváme vodou a ručně z něj vytváříme na prkýnku hrudku. Nesmí se lepit.

Bylinky si nakrájíme na drobno a máslo v nich obalíme. Lehce osolíme a můžeme přidat i granulovaný česnek. Poté dáme máslo do fólie, která bude sloužit jako forma, a dáme ztuhnout do lednice.

Komentáře

Back To Top