Menu

Inzerce
Ateli_728x90
Soup 328014 640

Chřestová polévka

Jídla připravená z chřestu patří v restauracích k těm nejdražším. Nový recept Ládi Hrušky vás však přesvědčí, že i vy si můžete takto luxusní jídla dopřát doma.

Připravit chřestovou polévku , která bude vypadat jako z pětihvězdičkové restaurace, ale nebude stát více než pár korun, není nic těžkého.

Ingredience:

  • 8 stonků chřestu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • 1 litr vody
  • 0,5 l mléka
  • 1 zeleninový bujón

Na každou porci

  • 1 vejce
  • 1 plátek slaniny

Postup:

Omyjeme chřest, okrájíme stonky, oloupeme a nařežeme na přibližně dvoucentimetrové kousky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a poté přidáme chřest a vše smícháme. Osolíme a opepříme.

Přidáme litr vody, zeleninový bujón a přivedeme k varu. Vaříme dokud není chřest měkký cca. 15-20 minut.

Osmahneme na sucho slaninu. Když je chřest měkký, odstavíme polévku, vybereme nejlepší hlavičky a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem. Vrátíme na plotnu a přidáme mléko a špetku muškátového květu.

Do vroucí vody hodíme vajíčko (zastřené vejce) a necháme minutu povařit. Na talíř nalijeme polévku, přidáme vejce, slaninu a hlavičky chřestu.

Komentáře