Čarodějnické brambory

Pro tentokrát si Láďa Hruška připravil stylový recept a to čarodějnické brambory. Určitě si na nich ale pochutnáte i když zrovna nebudete pálit čarodějnice.

Jako vždy se jedná o chutný a zároveň levný recept, který by měl zvládnut každý a to i ten, kdo s vařením zkušenosti nemá. Základní ingredience jsou navíc pouze tři.

Ingredience:

  • 8 brambor
  • 1 klobása
  • 2 cibule
  • kysaná smetana
  • strouhaný sýr
  • olej, grilovací koření a sůl

Postup:

Opláchneme brambory pod studenou vodou a uděláme v nich zářezy, které budou od sebe vzdálené přibližně 3 milimetry. Pozor ovšem, aby se brambora nerozkrojila.

Nakrájíme klobásu (popř. párek) na kolečka a stejně tak oloupanou cibuli. Střídavě klademe do zářezů v bramboře. Brambory potřeme olejem a podle chuti posypeme grilovacím kořením a osolíme.

Připravené brambory dáme do pekáče/zapékací misky a přikryjeme alobalem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na 45 minut, poté sundáme alobal a necháme dopéct ještě 15 minut. Posypeme nastrouhaným sýrem a necháme zapéct na 10 minut.

Volitelně můžeme hotové brambory vylepšit zakysanou smetanou a bylinkami.

2 thoughts on “Čarodějnické brambory

  1. Je škoda, že se NOVA k panu Hruškovi tak zachovala!!! To co teď se snaží dávat je tak blbé !!!!
    Nedá se na to koukat!!! Děkujeme za Vaši kuchařskou knihu. Mám kuchařek celou poličku, ale ta
    Vaše tam právem patří!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *