Menu

Ledovy Caj

Broskvový ledový čaj

Šokujících výsledků dTestu ohledně ledových čajů prodávaných v obchodech si nemohl nevšimnout ani Láďa Hruška. Rozhodl se tedy ukázat recept na poctivý domácí ledový čaj, který ovšem bude ochucen broskví.

Postup je opět až triviální, ale výsledek rozhodně stojí za to, protože získáte pravý ledový čaj, který bude nejen výborně chutnat, ale bude mít i všechnyzdraví prospěšné antioxidanty, které pravý čaj obsahuje.

Ingredience:

  • 5 hrnků vody
  • 2 zralé broskve
  • 4 sáčky černého čaje
  • větvička máty
  • 1/2 hrnku cukru

Postup:

Vodu vaříme v hrnci a připravujeme si broskve, které nakrájíme na plátky. Hodíme je do hrnce, přidáme mátu a čajové sáčky. Pod pokličkou vaříme 5 minut.

Vylovíme sáčky čaje, procedíme a podle chuti osladíme. Servírujeme do sklenice s ledem. Doporučujeme nechat vychladnout a chladit v lednici.

Komentáře