Sužuje-li vás bolest v krku, pak nejspíše jdete do lékárny pro některé z léčivých bonbónů. Můžete si však takové bonbóny i snadno vyrobit, stejně jako to udělal Láďa Hruška.
Zázvorové bonbóny bez zbytečné chemie máte připravené během chvíle.
Ingredience:
- 1/2 šálku vody
- 1 šálek třtinového cukru
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce čerstvé citrónové šťávy
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- moučkový cukr na obalení
Postup:
Všechny ingredience dáme do hrnce a zahříváme tak, aby se rozpustili. Až vše zpění, mícháme. Na mírném stupni vaříme asi 20 minut, potom odstavíme a necháme vychladnout.
Po zhoustnutí směsi začneme tvořit bonbóny, pomocí čajové lžičky. Pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Vychladlé a ztuhlé bonbóny obalíme v moučkovém cukru. Na závěr dáme ještě do mrazáku.
Tento recept je opravdu boží a chutnej udělala jsem si 146bombónu a jsou dobre
Opravdu?? me to nechutnalo