Štedrovečerní menu: Kuřecí jatýrka ve slaninové košilce

Láďa Hruška se pustil od štědrovečerního menu, které udělal levně a chutně ze suroviny, která běžně v regálech zbývá. Pokud tedy nemáte chuť na kapra či hledáte inspiraci pro další dny v období Vánoc, pak vám tento recept jistě přijde vhod.

Ingredience:

  • balení kuřecích jater
  • 5 plátků slaniny
  • pepř

Postup:

Kuřecí játra si opláchneme pod studenou vodou, očistíme a nařežeme na menší kousky. Plátky slaniny rozřízneme na poloviny. Játra posypeme pepřem a poté je jednotlivě zabalíme do slaniny a propíchneme párátkem. Vyskládáme na plech s pečícím papírem a dáme péct do trouby na 10 minut při 200 °C a poté na stejnou dobu při 180 °C.

Servírovat nejlépe s bramborovou kaší, ledovým salátem a mrkví.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *