Sekaná bábovka

Sekaná patří mezi oblíbená jídla v našich domácnostech a všichni, kdo mají rádi maso si ji rádi vychutnají např. s bramborovou kaší. Málokdo si však umí představit, že by si ji připravil sám.

Především pokud jste začátečníci v kuchyni, tak uvítáte recept Ládi Hrušky na sekanou, která i na první pokus bude znamenitá. Bude to vlastně bábovka, protože do formy bábovky lze dát snad cokoliv.

Ingredience:

  • 1 kg mletého masa
  • 2 rohlíky
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 syrová vejce  a 4 vařená
  • 1 velká cibule
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce strouhaného křenu
  • 3 nožičky párků nebo klobás
  • sterilované okurky
  • petržel

Postup:

Do mísy dáme nakrájené rohlíky a zalijeme mlékem. Cibuli osmahneme dozlatova na pánvi. K rohlíkům dáme dvě vejce, maso, sůl, pepř a zamícháme. Poté přidáme i cibuli a křen a opět řádně promícháme.

Polovinu nalijeme do bábovkové formy a vložíme celá vařená vejce, párek, okurky a poté zbytek směsi. Zakryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme 45 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *