Jahodová marmeláda s vínem

Láďa Hruška už předvedl několik receptů s jahodami, ale nemohl vynechat ani oblíbené mazání na chleba – jahodová marmeláda. A protože nejlepší marmeláda je poctivá domácí bez chemie, tak si připravil takový recept.

Jako vždy je to snadné jako facka a nechybí ani překvapivá ingredience – červené víno. I přesto je však marmeláda chutná a vhodná i pro děti.

Ingredience:

  • 1/2 jahod
  • 2 hrnky cukru krystal
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 citron
  • 1 panák červeného vína

Postup:

Jahody omyjeme, nakrájíme na poloviny a dáme do hrnce. Přidáme vanilkový i normální cukr, promícháme a dáme do lednice na 3 hodiny. Zatím můžeme sterilizovat sklenice (v troubě na 120 °C a 15 minut).

Jahody začneme vařit a když je cukr rozpuštěný, přidáme víno. Vaříme 15 minut a poté přidáme šťávu z citronu a opět vaříme 15 minut. Necháme 10 minut vychladnout a podle chuti směs rozmixovat.

Hotovou směs nalijeme do sklenic, které pak otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *