Domácí kečup

Máte rádi kečup a dáváte si ho skoro ke všemu? Pak jistě víte, že ne všechny kupované kečupy jsou lahodné a některé obsahují až moc chemických konzervantů.

S novým receptem Ládi Hrušky na lahodný domácí kečup, si ho můžete vyrobit sami doma 100% přírodní a se zárukou, že tam máte pouze ručně vybraná rajčata. Navíc je to jako vždy levnější.

Ingredience:

  • 11 zralých rajčat
  • 5 jablek
  • 3 velké cibule
  • 1 lžíce soli
  • 4 hřebíčky
  • 1/2 lžíce skořice
  • 1 bobkový list
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku octa

Postup:

Očístíme zeleninu a nakrájíme na kostičky. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a také nakrájíme. Všechny ingredience dáme vařit do hrnce.

Po hodině a 3/4 směs rozmixujeme, aby vznikla kaše a vaříme další 1/4 hodiny. Přecedíme a hotový kečup nalijeme do vyhřátých a sterilizovaných skleniček, které poté otáčíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

2 thoughts on “Domácí kečup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *