Bramboráčky

Máte rádi bramboráky? Pak jistě oceníte další z receptů Ladislava Hrušky, který Vás naučí zužitkovat starý chléb a během chvíle si připravit pořádnou porci za pár korun.

I když spíše „chlebáčky“, protože brambory byste v tomto receptu hledali marně, ale chuťově nepoznáte rozdíl!


    • tvrdý chléb (10 Kč)
    • 2 vejce (6 Kč)
    • 3 stroužky česneku (2 Kč)
    • majoránka (2 Kč)
    • sůl, pepř
  • Tvrdý chléb rozmočíme ve vodě. Poté ho smícháme s vajíčky, česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Mícháme do té doby, než vytvoříme těsto.

    Oproti klasickým bramborákům by těsto mělo být hustší a nesmí se trhat. Na pánvi rozehřejme olej a pomocí lžíce vytvoříme placičky, které osmažíme.

  • Eva

    Chlebáčky dost osolte, jinak jsou placičky nasládlé. Akorát já je dělám na začátku trochu jinak: vydlabu chleba za sucha, kůrky nepoužívám, rozdrolím to v ruce na drobno do mísy a zaliju mlékem a rukou utvořím husté těsto. A dál pokračuju jako na bramborák.

Přihlaste se k odběru novinek.
Je to ZDARMA!

Pro odběratele máme připraveno mnoho bonusů, které se dozví jako první. Nemusíte se bát, kdykoli se můžete odhlásit přes odkaz v e-mailu.

  • Nejnovější recepty
  • Užitečné rady a tipy
  • Aktuální informace o kuchařce
  • Výhodné nabídky
Zavřít okno